Aanhangwagen rijbewijs

Laat ons jouw rijdroom waarmaken

Meld je aan

Prijzen en pakketten

Losse aanhanger rijlessen kosten 79 euro zonder pakketvoordeel. Wil je eerst een proefles? Dat kan! Een proefles kost 79 euro, tenzij je je inschrijft voor of na afronding van een opleiding. Dan is de proefles geheel gratis.

BE SPOED opleiding

€ 729,-
5,5 uur rijles. Aansluitend Praktijkexamen CBR
BINNEN 6 WEKEN OP EXAMEN
Proefles aanvragen

Verkorte opleiding

€ 529,-
3,5 uur rijles
Aansluitend praktijkexamen CBR
Proefles aanvragen

Verlengde opleiding

€ 699,-
6 uur rijles verdeeld over 2 of 3 dagen
Aansluitend praktijkexamen
Proefles aanvragen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de verplichtingen bij het rijden met een aanhanger?

Er zijn bepaalde verplichtingen als het gaat om het rijden met een aanhanger, zoals het naleven van de maximumsnelheid, het verplicht gebruik van een gordel, en het respecteren van de verkeersregels.

Kan ik mijn aanhangerrijbewijs combineren met mijn auto- of motorrijbewijs?

Ja, in veel gevallen kan je een aanhanger rijbewijs combineren met je auto- of motorrijbewijs. Wij helpen je graag met het kiezen van het juiste pakket.

Wat gebeurt er als ik mijn rijexamen niet slaag?

Als je je rijexamen niet slaagt, kun je het opnieuw afleggen na een bepaalde tijd. Wij zullen je helpen met het voorbereiden op een volgende poging.

Hoeveel lessen heb ik nodig om een aanhanger rijbewijs te halen?

Het aantal lessen dat je nodig hebt, is afhankelijk van je rijervaring en vaardigheden. Wij kunnen je helpen bepalen hoeveel lessen je nodig hebt.

Kan ik een proefles boeken om te zien of rijden met een aanhanger iets voor mij is?

Ja, wij bieden proeflessen aan zodat je kunt ervaren hoe het is om te rijden met een aanhanger.

Wat zijn de vereisten om een aanhangwagen rijbewijs te halen?

Er zijn geen specifieke vereisten voor het halen van een aanhangwagen rijbewijs, behalve dat je in het bezit moet zijn van een geldig auto- of motorrijbewijs.

Wat kost een opleiding aanhanger rijbewijs?

Na afloop van de proefles krijg je een persoonlijk advies van de instructeur. Zo worden de kosten al snel duidelijk en kom je niet achteraf voor verrassingen te staan. Lees hierboven meer over de pakketten en prijzen.

Wil je meer informatie over de aanhanger rijbewijs kosten of wil je je inschrijven voor een proefles? Meld je aan voor een proefles of neem contact met ons op!

Waar moet ik aan denken bij de kosten van een aanhanger rijbewijs?

Wat zijn eigenlijk de kosten van een aanhanger rijbewijs halen? De kosten voor een aanhanger rijbewijs zijn per rijschool en plaats anders en kunnen veel van elkaar verschillen. Vragen die je jezelf kunt stellen bij het maken van een keuze zijn:

  • Is de prijs voor een rijles auto met aanhangwagen per uur of betaal ik per keer wat neerkomt op bijvoorbeeld 1.5 uur.
  • Kan aanhanger rijbewijs instructeur in het begin van de rijopleiding inschatten hoeveel rijlessen ik ongeveer nodig heb?
  • Wat betaal ik aan de rijschool voor het rijexamen auto met aanhangwagen? En is bij die prijs een les inbegrepen in het uur vóór het rijexamen?

Kan ik mijn aanhanger rijbewijs naar eigen wens invullen?

Aanhanger rijbewijs (de E achter rijbewijs B) halen bij Motorskills in Breda
Bij Motorskills kun je volledig naar eigen voorkeur een aanhanger rijles nemen, ook wel het BE-rijbewijs genoemd. Je kunt o.a. kiezen voor

  • Meerdaagse opleiding aanhanger rijbewijs;
  • Rijbewijs aanhanger in één dag;
  • Aanhanger rijbewijs in één dag (versneld).

Voordat je een keuze maakt in de soort opleiding kun je een gratis proefles nemen. Die kun je eenvoudig inplannen via onze website en is geheel kosteloos. Tijdens de proefles testen we je ervaring en niveau en krijg je advies over het aantal te volgen lessen. Uiteraard bepalen we samen in overleg welke opleiding je gaat volgen. Direct daarna plannen we de opleiding in; inclusief het examen.

Wat leer je zoal tijdens de opleidingen?

Je leert inparkeren, aan- en afkoppelen, achteruit rijden en andere vaardigheden die je nodig hebt om je rijbewijs BE examen te halen. We besteden aandacht aan controlehandelingen en benodigde documentatie.

Wanneer heb je een aanhanger rijbewijs nodig?

Je hebt een BE rijbewijs nodig als de aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig en de maximum massa van de auto + aanhanger boven de 3500 kilo komt. De ledige massa en maximum massa van jouw voertuig kun je opzoeken in het kentekenbewijs deel 1.

Theorie BE

Voor het halen van het BE aanhanger rijbewijs is geen theoriecertificaat nodig.

Om aan de praktijklessen te beginnen en uiteindelijk praktijkexamen te kunnen doen moet de minimale leeftijd van de kandidaat 18 jaar zijn en moet hij/zij in bezit zijn van een geldig autorijbewijs. Verder is het noodzakelijk in bezit te zijn van DigiD i.v.m. de Gezondheidsverklaring.

Voor de aanvang van het praktijkexamen wordt door de examinator wat vragen gesteld over de kentekenpapieren van de combinatie. Voordelen zijn dat: niets uit het hoofd geleerd hoeft te worden, spieken moet en je niet kunt zakken wanneer je één of meerdere antwoorden niet of onjuist weet te beantwoorden. Het belangrijkste is dat de kandidaat kan verklaren/aan kan wijzen in de kentekenpapieren hoe hij/zij aan de antwoorden komt.

Haal nu je rijbewijs!

Bel +31(0) 85-8771389 om je eerste rijles in te plannen

Maatwerk

Bent je op zoek naar rijlessen op maat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden verschillende opties aan om aan je rijbewijs te komen, afhankelijk van je wensen en behoeften.

Laat ons weten wat je wensen en behoeften zijn en wij helpen je graag verder met het kiezen van de juiste opleidingsmethode. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meerdaagse

De meerdaagse opleiding om het BE rijbewijs te halen verdient de duidelijke voorkeur van Motorskills. Alle lesstof wordt overzichtelijk verdeeld over twee dagen. De gedachte hierachter is dat men tijd nodig heeft om alle lesstof te verwerken. Een ander voordeel van de meerdaagse opleiding is dat wanneer blijkt dat de kandidaat meer oefenmomenten nodig heeft,  op een ander moment extra uren ingepland kunnen worden. Minder stress dus en geen strakke deadline. Teveel uren achter elkaar les op één dag betekent vaak dat kandidaten op hun tandvlees het examen ingaan, hetgeen in de praktijk kan resulteren in een negatieve uitslag. Niet omdat men het niet kan, maar simpelweg door een gebrek aan concentratie.

DAG 1

De opleiding begint doorgaans de dag voor de examendatum. Onder genot van koffie of thee worden de kentekenpapieren van de combinatie doorgenomen en krijg je uitleg over hoe te rijden met een grote combinatie.  Hier worden vragen over gesteld voorafgaand aan het examen. Na een X aantal uren te hebben gereden nemen we afscheid en is er gelegenheid om al het geleerde te verwerken.

DAG 2

Fris en fruitig wordt er de volgende dag weer een X aantal uur gelest en het een en ander wordt herhaald. De puntjes worden op de figuurlijke “i” gezet en aansluitend wordt het praktijkexamen gereden.

Lees meer

De dagopleiding

Tijd is geld vandaag de dag en daarom willen we het liefst geen of zo min mogelijk vrije uren / dagen opnemen van het werk. Om die reden biedt Motorskills ook de mogelijkheid om het rijbewijs in een dag of eigenlijk in 5 uren te halen. De inhoud van de opleiding is hetzelfde als de meerdaagse opleiding, echter is alle lesstof nu in 5 aaneengesloten uren verwerkt.

Lees meer

De versnelde

Deze opleiding is in het leven geroepen voor de kandidaten met talent of die reeds (wat) ervaring hebben met het rijden met een aanhangwagen.  De opleiding bestaat uit 3,5 uur les met aansluitend het praktijkexamen.

Lees meer

Wanneer heb je een rijbewijs BE nodig?

Hiernaast staat schematisch weergegeven wanneer een BE rijbewijs van toepassing is en wanneer het B rijbewijs afdoende is. Let er wel op dat er per 19-01-2013 uitgegaan wordt van de Toegestane Maximum Massa van beide voertuigen en niet meer van het ledig gewicht.

De toegestane maximum massa van de HELE COMBINATIE moet tussen de 3500 kg en 7000 kg  liggen. Komt het gewicht erboven dan is het C(1) E rijbewijs vereist. Enkele uitzonderingen zijn mogelijk.

Kortingsacties

(Onderstaande acties zijn niet te combineren)

Actie 1: leerling-brengt-leerling actie

Je bent aan het lessen bij Motorskills en je weet een kennis, vriend, vriendin of familielid óók te enthousiasmeren voor een motorrijopleiding bij Motorskills. Hij/zij schrijft zich in en rond de opleiding af. Fantastisch natuurlijk en deze inzet moet wat ons betreft beloond worden.

Voor ELKE  andere kandidaat die zich via jou aanmeldt en een volledige opleiding bij Motorskills afrondt krijg jij een GRATIS motorrijles. 5 kandidaten is dus gelijk aan 5 GRATIS rijlessen voor jou!

Actie 2: KMA cadetten korting

Speciaal voor cadetten aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) heeft Motorskills  een unieke kortingsactie. Alle KMA cadetten krijgen twee GRATIS rijlessen bovenop de lessen van het startpakket (AVB). Dit kan al snel oplopen naar een korting van 100 euro of meer!

Overige kosten

Deze kosten zijn niet inbegrepen in onze standaardprijs en dienen separaat betaald te worden. We hopen dat deze kosten duidelijk zijn en dat u ons kunt begrijpen dat ze nodig zijn om onze diensten te kunnen leveren. Als u nog vragen heeft over deze kosten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

In onze offerte zijn de volgende overige kosten opgenomen:

  • Gezondheidsverklaring: € 44
  • Administratiekosten: € 15

DE ERVARINGEN

Remko van Ginneken
Remko van Ginneken
2023-06-29
Vandaag wederom in 1 keer geslaagd bij het CBR. Dit maal voor E achter B. Dank zij de goede instructie en les van Kevin ging dit heel erg goed. Net als 2 jaar geleden met motor rijbewijs.
Anna van Es
Anna van Es
2023-01-31
Zowel AVB als AVD in een keer gehaald. Ik heb les gehad van Kevin en Anton en beiden zijn fijne en competente instructeurs!
Anando Poric
Anando Poric
2023-01-09
Een fijne rijschool met instructeurs die weten wat ze doen. Ikzelf heb vroeger nooit scooter of schakelbrommer gereden. Een motor was daarom voor mij heel onbekend. Desondanks heb ik alles in één keer kunnen halen. Uitstekend!