Praktijkbegeleiding

Voorkom einde carrière als rijinstructeur met praktijktraining bij Motorskills

Afspraak maken

Voorkom einde van uw lesbevoegdheid

Zakken voor de praktijkbegeleiding betekent helaas het einde van uw lesbevoegdheid. Laat het niet zover komen en meld u nu aan voor de praktijktraining bij Motorskills. Wij zorgen voor de juiste voorbereiding zodat u succesvol bent tijdens uw examen. Voorheen was er de applicatiecursus, maar nu is er een verplichte bijscholing. Hoewel dit een goede vervanging is, roept het nieuwe systeem van bijscholing wel vragen op. Veel rijinstructeurs in Nederland vragen zich af hoe het zit met de praktijkbegeleiding. Er gaan geruchten dat de praktijkbegeleiding afgeschaft wordt of dat de sanctie vervalt, maar deze geruchten zijn niet waar. Iedereen, ook u, moet eraan geloven.

Rampscenario

U begint de praktijkbegeleiding binnen uw eigen regio met één examinator. Als u helaas zakt, doet u een herexamen, maar nu met twee examinatoren en op een IBKI locatie. Helaas als u ook hierop zakt, wordt uw lesbevoegdheid binnen 7 dagen ingenomen. Dit zou natuurlijk een groot verlies zijn voor u en uw gezin. Daarom is het belangrijk om zich goed voor te bereiden en een intensieve training te volgen bij Motorskills. Zo bent u voorbereid op uw praktijkbegeleiding en kunt u uw carrière als rijinstructeur voortzetten.

Veelgestelde vragen

Ik heb de bijscholing eerder gedaan dan wanneer mijn bevoegdheidspas is verlopen. Welke datum komt er op mijn pas?

U doet er verstandig aan uw bijscholingen tijdig te volgen. Zodra u uw bijscholingen heeft afgerond krijgt u een verlenging voor 5 jaar.

Voorbeeld: uw bevoegdheid verloopt 1 september 2013. U heeft vandaag uw bijscholingen afgerond. Dan krijgt u t.z.t. een nieuwe pas van het IBKI met daarop de datum 1 september 2018

Volgt u tussen nu en de volgende genoemde datum 1 september 2013 nog meer bijscholingen, dan tellen deze niet mee voor de volgende cyclus van vijf jaren. Bijscholingen die u tussen 1 september 2013 en 1 september 2018 volgt tellen wel weer mee.

Wanneer kan ik het beste de praktijkbegeleiding doen?

We raden u aan om minimaal 6 maanden voor de verloopdatum van uw bevoegdheidspas aan te melden voor onze opleiding en praktijkbegeleiding. Dit omdat het aanvragen van een datum bij het IBKI tot wel 8 weken kan duren. Als u niet slaagt voor de eerste keer, zult u nog eens 8 weken moeten wachten voor een herkansing.

Wat moet ik doen als mijn bevoegdheid is verlopen?

Als uw bevoegdheid is verlopen of wanneer u een onvoldoende haalt voor uw herkansing van de praktijkbegeleiding moet u een herintrederstraject volgen. Dit houdt concreet in dat u van de basisopleiding categorie B Fase 1 en Fase 2 moet doorlopen. Motorskills kan u hier helaas niet bij van dienst zijn. Heeft u meerdere categorieën? Dan moet u voor elke aanvullende categorie een rijproef afleggen. Voor de categorie A kunt u wel terecht bij ons. Gaat u vooral niet onbevoegd lesgeven. Naast het feit dat u hiermee een misdrijf pleegt, bent u niet verzekerd in geval van calamiteiten.

In welke categorie leg ik de praktijkbegeleiding af?

U heeft de keuze in welke categorie u de praktijkbegeleiding aflegt. Bent u een enthousiaste motorrij-instructeur? Dan zult u natuurlijk een motorrijles geven tijdens uw examen. Leidt u vrachtwagenchauffeurs op? Dan zult u een praktijkles geven met een vrachtwagen. Echter, als u voornamelijk lesgeeft in de klas, zult u toch een praktijkles moeten geven.

Wat kost de praktijktraining bij Motorskills?

De kosten van de training praktijkbegeleiding zijn €250,00

Maatwerk: vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via praktijkbegeleiding@motorskills.nl

Wie neemt de praktijkbegeleiding af?

Er zijn twee manieren waarop de praktijkbegeleiding kan plaatsvinden. Rijinstructeurs kunnen kiezen om de praktijkbegeleiding bij het CBR te doen, of het kan worden afgenomen door een examinator van het IBKI.

Wat gebeurt er als ik niet slaag voor mijn praktijkbegeleiding?

Wanneer u voor de verloopdatum van uw bevoegdheidspas één keer een praktijkbegeleiding moet doen en u slaagt niet, dan krijgt u één herkansing. Het IBKI zal dat herexamen met twee examinatoren vanuit een van hun vestigingen afnemen. Er gaat dus een extra examinator mee en legt de praktijkbegeleiding niet in uw eigen omgeving af.

Als de herkansing ook niet voldoende is dient u binnen 7 dagen uw bevoegdheidspas in te leveren.

Moet u twee praktijkbegeleidingen doen, dan moet de tweede voldoende zijn. Wanneer u voor de tweede praktijkbegeleiding zakt geldt hetzelfde als wat hierboven staat.

Ben ik verplicht de praktijktraining te volgen?

Als rijschool raden wij sterk aan om de training te volgen die wij aanbieden. Ons landelijke slagingspercentage voor praktijkbegeleidingen ligt heel hoog, boven de 85% geslaagd! Dit is mede te danken aan het feit dat onze instructeurs deze of vergelijkbare opleidingen hebben gevolgd. Hoewel CBR kandidaten ook zelf hun examens kunnen boeken via CBR.nl, kiezen velen ervoor eerst lessen te nemen bij ons om de zekerheid te hebben dat ze slagen voor hun examen. Wij verplichten u nergens toe, maar willen u wel graag helpen bij het behalen van uw rijbewijs.

Wie kan ik meenemen als leerling?

Het uitgangspunt van de WRM is dat u tijdens uw praktijkbegeleiding lesgeeft aan een echte CBR kandidaat. U mag natuurlijk ook lesgeven aan een rijbewijsbezitter. De zogenaamde pseudoleerling. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld docenten van een rijinstructeursopleiding die nooit in contact komen met CBR leerlingen. Zij mogen elkaars leerling zijn of een kandidaat uit de rijinstructeursopleiding opleiding meenemen als leerling.

Waar wordt de training verzorgd

U volgt de training alleen: ik nodig u graag uit in Breda.
U volgt de training met twee of meer personen: ik verzorg de training bij u op locatie.

Ik ben overtuigd waar kan ik mij aanmelden?

Bij Motorskills bieden wij u de juiste voorbereiding voor een succesvolle praktijkbegeleiding. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn voor uw praktijkbegeleiding. Als rijschoolhouder of rijinstructeur wilt u immers niet het risico lopen om uw lesbevoegdheid te verliezen.

Daarom bieden wij u de mogelijkheid om u in te schrijven voor onze intensieve praktijktraining. Inschrijven kan eenvoudig via onze website of door een mail te sturen naar praktijkbegeleiding@motorskills.nl. In overleg met u, plannen wij uw praktijktraining en praktijkbegeleiding.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bellen op +31(0)85-8771389 of een mail sturen naar planning@motorskills.nl. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw praktijkbegeleiding. Wacht dus niet te lang en schrijf u nu in bij Motorskills!

AFSPRAAK MAKEN