Maatwerk Motorrijbewijs

Vragen? Bel +31 (0)85-1300759

Basis

Bij de basisopleiding les je gemiddeld eens per week. De praktijk wijst uit dat, wanneer je het meeste uit je les wilt halen, er voor het gedeelte voertuigbeheersing (AVB) minimaal twee klokuren gelest moet worden per keer. Immers je moet toch eerst weer even de ‘feeling’ terugkrijgen, voordat je écht lekker op de motor zit. Voor het gedeelte verkeersdeelname (AVD) volstaat één of anderhalf uur per keer.  Tijdens de eerste lessen ligt de nadruk op het AVB gedeelte. Wanneer we beiden overtuigd zijn dat je veilig zelfstandig de openbare weg op kunt rij je alleen en volgt de instructeur je op de motor. De inhoudelijke lessen voor het gedeelte AVD starten we na het afronden van het AVB gedeelte..

 

Je ziet dat het AVB en het AVD gedeelte zo gelijk opgaan. Beide praktijkexamens  kunnen zo binnen een redelijke termijn behaald worden. Doorgaans binnen 2-3 maanden.  Hoe de lessen worden ingedeeld is mede afhankelijk van je agenda, budget en natuurlijk je vorderingen.

 

Versneld

De versnelde opleiding is een opleiding die qua tempo ligt tussen de basisopleiding en de spoedopleiding. Je meer uren per keer of je neemt meerdere lessen per week. Zo bouw je sneller routine op en gaan je vorderingen sneller. Binnen afzienbare tijd ben je helemaal klaar om beide praktijkexamens af te leggen. Dit is de ideale opleiding voor mensen met meer vrije tijd, die een deeltijdbaan hebben of in ploegendiensten werken. Het rijbewijs kan met deze variant al binnen 1,5 tot 2 maanden gehaald worden.

 

Spoed

De spoedopleiding is veruit de leukste opleiding die Motorskills verzorgt. Binnen een heel korte periode veel uren motorrijden en dan het rijbewijs inkoppen. 10, 15, 20 uur in een week lessen? In overleg is alles mogelijk. Dus het rijbewijs kan je al binnen 4-7 werkdagen halen. Om deze opleiding soepel te laten verlopen zijn er wel een aantal spelregels.

 

  • Voor aanvang van de spoedopleiding moet je in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat A
  • Voor aanvang van de spoedopleiding moet je in bezit zijn van Digid
  • Voor aanvang van de spoedopleiding moet je in bezit zijn van een geldige Gezondheidsverklaring
  • Voor aanvang van de spoedopleiding moet het volledige cursusgeld voldaan zijn
  • Wanneer je onverhoopt zou zakken voor het AVB examen kan het AVD examen niet doorgaan en verlies je daarmee alléén je betaalde netto examengeld dus NIET je lessen
  • Een intake bepaalt of je geschikt bent voor de spoedopleiding. We proberen dan meteen een inschatting te maken hoeveel lesuren je ongeveer nodig zult hebben
  • De spoedopleiding kan alleen op werkdagen en tijdens kantooruren gevolgd worden.

 

 

Motorrijles krijgen van een stagiair

Motorskills verzorgt naast motorrijlessen ook de opleiding voor rijinstructeurs die aanvullend op de autorijlessen ook motorrijilessen willen gaan geven.  Deze mensen zijn allereerst zeer enthousiaste motorrijders die letterlijk van hun hobby hun werk willen maken. Daarnaast zijn zij al autorijinstructeur dus beschikken zij al over de nodige wet- en regelkennis en didactische vaardigheden.

 

Om de opleiding tot motorrijinstructeur af te ronden moeten deze mensen een wettelijk verplichte stage lopen van 20 uur. Zij moeten 20 uren les geven aan een echte CBR leerling. Tijdens de lessen staat een ervaren mentor de stagiair met raad en daad bij. Deze mentor moet reeds minimaal drie jaar de bevoegdheid hebben motorrijlessen te geven.

 

Let op! De stagiair is te gast in jouw les. Jouw opleiding heeft prioriteit boven de opleiding van de stagiair(e). Dit betekent dat de mentor ervoor zorgt dat je geen nadeel ondervindt van de lessen die de stagiair geeft. Waar de stagiair onvolledig is zal de mentor het aanvullen. Zo behoud je waar voor je geld!

 

Wanneer je bereid bent om de 20 uren of een gedeelte hiervan mee te werken aan de opleiding van een stagiair krijg je van Motorskills een korting op je rijles. Deze lessen worden in onderling overleg tussen jou, de stagiair en de mentor gepland.

 

Er is voor jou al een all-in voordeelpakket  20 lessen + examens voor € 1250,00! Dat is meer dan € 300,00 voordeel.