Rijinstructeur

Word de beste versie van jezelf als rijinstructeur.

Meld je aan

Welkom bij Motorskills rijinstructeur-opleidingen

Motorskills is de eerste opleider in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in de opleiding tot rijinstructeur voor categorie A en BE. Dit biedt een voordeel, aangezien u een kwalitatief zeer goede opleiding krijgt tegen een concurrerende prijs. Bovendien, bij Motorskills, kunt u ook de verplichte stage (Fase 3) volgen, zonder de noodzaak om naar een externe stage te zoeken. Hierdoor is de volledige opleiding onder één dak te verkrijgen. Vergelijk dit eens met andere opleiders.

Twee verschillende opleidingen

De eerste opleiding is voor instructeur A. Hiermee kunt u rijlessen geven aan personen die een rijbewijs willen halen voor motorvoertuigen. De tweede opleiding is voor instructeur BE. Hiermee kunt u rijlessen geven aan personen die een rijbewijs willen halen voor aanhangwagens met een totaalgewicht van meer dan 3500 kg. Beide opleidingen zijn grondig en zorgvuldig samengesteld om onze studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière als rijinstructeur. Bovendien bieden wij naast de opleiding ook de verplichte stage aan onder onze dak. Hierdoor krijgt onze studenten de gelegenheid om de theorie in de praktijk toe te passen en zich zo optimaal te kunnen voorbereiden op het CBR examen.

Instructeur A

Dus u wilt graag motorrijinstructeur worden? Een logische stap wanneer u van vrijheid, vlotte acceleratie en de wind in je gezicht houdt. U heeft uw motorrijbewijs zelf al gehaald om met volle teugen van het motorrijden te genieten. Er is geen andere wijze van vervoer te bedenken waar uw zintuigen zo worden geprikkeld als bij het motorrijden. Het motorrijden creëert saamhorigheid en maakt hele groepen mensen tot ware liefhebbers van het motorrijden. En wat is er uiteindelijk leuker dan uw kandidaten opleiden tot verantwoorde, veilige motorrijders, zodat ze daarna ook intens kunnen meegenieten. Een afwisselend en vrij beroep vol kansen en mogelijkheden.

Motorrijinstructeurs zijn getrainde verkeerspecialisten! Zij beschikken over een uitmuntende voertuigbeheersing en verkeersinzicht. Motorrijinstructeurs zijn in staat om hun kennis en ervaring op een didactisch verantwoorde, maar vooral enthousiaste manier over te brengen op hun kandidaten. Juist deze facetten maken het verschil tussen een hobbyist en de echte professional voor deze bewuste categorie.  Het is een liefhebbersvak waar echte vakspecialisten nog voor komen.

Dus bent u op zoek naar een afwisselend en vrij beroep met leuke en altijd gemotiveerde kandidaten? Zoekt u een opleider die u traint naar een niveau dat hoger ligt dan nodig is voor het staatsexamen zoals u straks uw kandidaten traint naar een niveau dat hoger ligt dan het CBR examen? Zoek dan niet verder en schrijf u vandaag nog in voor de opleiding bij Motorskills. De specialist in de opleiding tot motorrijinstructeur!

Lees meer

Instructeur BE

Dus u wilt graag aanhangwagen rijlessen geven? Een logische stap wanneer u van vrijheid, afwisseling in werk en enthousiaste leerlingen houdt . Respect voor uw concullega’s die hele dagen in de auto les kunnen geven, maar u wilt meer. Voor een relatief kleine investering in voertuigen kunt u al gauw een leuke bijverdienste maken. Korte dagopleidingen, weinig afschrijving en laag brandstofverbruik zorgen daarvoor.  Een diversiteit aan leerlingen zullen zich inschrijven. Van dames die met de paardentrailer willen gaan rijden of bouwvakkers die het rijbewijs beroepsmatig nodig hebben tot de recreanten die zelfverzekerd op vakantie willen met de caravan. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden waarom u een juiste keuze maakt. Een afwisselend en vrij beroep vol kansen en mogelijkheden.

Dus bent u op zoek naar een afwisselend en vrij beroep met leuke en altijd gemotiveerde kandidaten? Zoekt u een opleider die u traint naar een niveau dat hoger ligt dan nodig is voor het staatsexamen zoals u straks uw kandidaten traint naar een niveau dat hoger ligt dan het CBR examen? Zoek dan niet verder en schrijf u vandaag nog in voor de opleiding bij Motorskills. De specialist in de opleiding tot rijinstructeur categorie BE!

Lees meer

Wordt vandaag nog rijinstructeur

Bel +31(0) 85-8771389 om je eerste rijles in te plannen

Praktijkbegeleiding

Verloopt uw WRM bevoegdheidspas binnenkort en roept dit een hoop vragen bij u op? Bent u op zoek naar een opleider die u de juiste voorbereiding biedt om voor uw examen praktijkbegeleiding te slagen? Motorskills helpt u graag verder.

Meer informatie
Motor rijder

Stagementor

Bent u een vakidioot en wilt u uw kennis graag delen en/of overdragen aan anderen? Wilt u naast uw betalende CBR kandidaat een leuke bijverdienste hebben? Begeleid dan een stagiair(e) binnen uw vakgebied. Motorskills twijfelt er niet aan dat u kundig bent in het opleiden van uw CBR kandidaten en dat u kennis heeft van de laatste wet- en regelkennis, maar bent u op de hoogte van de protocollen zoals het IBKI deze heeft opgesteld? Kortom kunt u uw stagiair(e) naast de juiste praktische voorbereiding ook de juiste theoretische voorbereiding geven? Motorskills leidt u graag op tot een deskundige en enthousiaste stagementor.

Meld je aan voor de proefles

Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt het om rijinstructeur te worden?

Het duurt vaak enkele maanden tot een jaar om rijinstructeur te worden, afhankelijk van de opleiding die je kiest en hoe snel je het examen kunt doen.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een rijinstructeur?

De verantwoordelijkheden van een rijinstructeur zijn onder andere het geven van rijlessen, het voorbereiden en evalueren van lessen, het begeleiden van leerlingen tijdens rijexamens en het bijhouden van administratie. Ook moeten rijinstructeurs zorgen voor een veilige en gecontroleerde leeromgeving voor hun leerlingen.

Hoe word ik rijinstructeur?

Om rijinstructeur te worden, moet je eerst de benodigde opleidingen volgen en daarna slagen voor een examen. Hierna kun je je bij de RDW laten registreren als rijinstructeur.

Wat zijn de eisen om rijinstructeur te worden?

Er zijn een aantal eisen waaraan je moet voldoen om rijinstructeur te worden, waaronder een geldig rijbewijs (rijbewijs B of BE), minimaal 21 jaar oud zijn, een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een medische verklaring.

Fase 3 theorie

U heeft uw Fase 1 en Fase 2 van uw opleiding afgerond. U heeft een stageadres gevonden die u haarfijn de kneepjes van het vak bijbrengt. Echter uw stageadres is niet op de hoogte van de protocollen zoals het IBKI deze heeft opgesteld. Dit kan nadelig zijn voor uw stagebeoordeling. Motorskills brengt u graag op de hoogte van deze protocollen en leert u stap-voor-stap uw kennis en vaardigheden over te brengen op uw kandidaat volgens het didactisch model. Deze theorie is voor alle categorieën gelijk m.u.v. de BE bevoegdheid. De BE opleiding kent geen Fase 2 en Fase 3.  U kunt zich voor deze cursus vrijblijvend inschrijven. Ongeacht of u de opleiding tot rijinstructeur via een zelfstudie doet of dat u de opleiding volgt via een andere opleider. Bij Motorskills bent u van harte welkom.

Tot zover een kort overzicht van de opleidingen die Motorskills u te bieden heeft. Voor aanvullende informatie verzoek ik u de rest van deze site aandachtig door te lezen. Mocht u daarna nog vragen hebben sta ik natuurlijk graag voor u klaar.

Meld je aan voor de proefles